Foredrag og kurser til pårørende

Aalborg Kommunes Videnscenter for Demens afholder i samarbejde med Aktiv med demens, kurser og foredrag for mennesker med demens og deres pårørende.

OBS: Disse tilbud er midlertidigt lukket ned grundet risiko for udbredelse af COVID-19. Vi melder ud, så snart det er forsvarligt at åbne disse tilbud igen. Du kan tilmelde dig ventelisten, og få direkte besked når tilbuddene åbner op igen. Find links til ventelisen nedenfor.

Foredrag

Foredragsrækkerne er til dig, der gerne vil have viden om demens og demensrelaterede emner. Det er foredrag med efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål og tid til lidt debat og samtale med andre pårørende. 

Kurser

Kurserne er til dig, der har mod på at ændre lidt i hverdagen, i forhold til, hvordan du handler i forskellige situationer. Her får du hjælp til hvordan du kan håndtere de forskellige problemer der kan opstå i forhold til samvær og kommunikation.

Hvis du er i tvivl om, hvilket tilbud der er bedst for dig så tal med din demenssygeplejerske eller demensvejleder om det.

Der er mulighed for at deltage i tilbuddene på kryds og tværs, alt efter hvad dit behov måtte være. Vi anbefaler at du som pårørende til en person med en demenssygdom tager imod disse tilbud. De vil hjælpe dig til at håndtere den udfordring det kan være at have demens tæt inde på livet.

Du kan se de samlede tilbud her

Du kan tilmelde dig  de enkelte kurser nedenfor eller hos:

Videnscenter for demens
Hverdage kl. 9.00-12.30
Telefon 99 82 35 10

 

Foredragsrækken

Foredragsrækken er et tilbud hvor du vil kunne få generel viden om demens og om specifikke emner i relation til demens. Der opkræves 25 kr. for foredrag inklusiv kaffe, the, vand og kage pr. gang.

Du behøver ikke deltage til alle foredrag, men kan vælge at tilmelde dig de foredrag, som du tænker er relevante for dig.

Selv om der er tale om foredrag, er der rig mulighed for at møde og tale med andre pårørende, samt at få svar på de spørgsmål I måtte have om de enkelte emner.

Se mere i tabellen nedenfor

 

Pårørendekursus

Pårørendekursus er delt i et kursus for voksne børn og et kursus for ægtefæller og samlevere.

Der er nye hold forår og efterår. Det er ikke muligt at tilmelde sig en enkelt gang på disse kurser. Undervisere på kurset er fagpersonale fra Videnscenter for demens. Der er selvfølgelig tavshedspligt på kurset.

OBS: VENTELISTE: Alle pårørendekurser er udsat på ubestemt tid grundet COVID-19. Skriv dig op på vores venteliste, og du vil få direkte besked, når vi åbner op for tilbuddet igen. Tryk her for at skrive dig op

 

 

Del indhold

Tilmeld dig Nyt om demens

Du modtager en bekræftelsesmail, når du har trykket Tilmeld.