Huskedag

Hvert år markerer vi i Aalborg Kommune den internationale Alzheimerdag (21. september) ved et stort arrangement.

Huskedagen 2021

I forbindelse med den Internationale Alzheimerdag inviterer Aalborg Kommune d 25. september til Huskedag i Folkekirkens Hus i Aalborg. 

Huskedagen er for mennesker med en demenssygdom, pårørende og andre interesserede. Der er fri entré. Årets Huskedag har temaet 'Håb & drømme'. På dagen vil du blandt andet kunne opleve: 

  • Kunsten som åndehul v/Peter Juul og Nana Hansen fra Kunsten
  • Forandring, men dog den samme v/Eva Hultengren og Britta Pedersen
  • Pårørendegrupper - et frirum hvor du kan møde ligesindede v/Tinna Klingberg og Christine Boye
  • Fælles oplæg v/ læge og professor v. AAU Torben Moos 
  • Demens - håb og drømme - Paneldebat med temaet

Tid og sted:

Kl. 10.00 - 15.00 i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4, 9000 Aalborg

Du kan læse mere om dagen samt oplægsholdere ved at følge med ved at trykke på nedenstående link: 


→  Huskedagens facebook side

 

elkommen til Huskedag i Aalborgsalen v/Thea Buus Lynggaard, Videnscenter for Demens i Aalborg Kommune Tre seminarer – du vælger selv hvilken du deltager i: 1) Med Kunsten som åndehul v/ Peter Juul og Nana Flarup Hansen, Kunsten, Museum of Modern Art, fortæller om kunst og kultur som meningsfuld aktivitet, om tankerne bag museets formidlingsarbejde og erfaringer fra samarbejdet med Aktiv med demens. 2) Forandring, men dog den samme v./tidligere pårørende Eva Hultengren og demensfagperson Britta Pedersen. Temaet bliver bla., hvordan man fastholder sin identitet, når der kommer demens i familien, hvordan man som ægtefælle støtter op om den syge ægtefælle, samt hvordan den raske ægtefælle får en hverdag, med plads til sig selv. 3) Pårørendegrupper – et frirum for alle aldre v/ demensfaglig medarbejder Christine Boye Jensen og demenssygeplejerske Tinna Klingberg. I Aalborg Kommune er der pårørendegruppe til mange forskellige grupper, bl.a. til unge, ægtefæller og voksne børn. Nyeste skud i Aalborg Kommune er gruppen ”Frirummet”, som er et fællesskab for børn og unge i alderen 8-14 år, der har demens tæt inde på livet. I Frirummet får deltagerne også viden om demens og forståelse af sygdommen. Foredrag v/ læge og professor Torben Moos, AAU i Aalborgsalen Torben Moos forsker i, hvordan hjernen påvirkes ved Alzheimers Sygdom. Der er desperat mangel på nye lægemidler til behandling af Alzheimers Sygdom, og Torben vil give eksempler på hvordan forbedret anvendelse af lægemidler kan mindske forværringen af sygdomme, og hvordan forskere forestiller sig at kommende lægemidler vil virke. Pause Paneldebat v/Ralf Dahl, journalist og studievært ved DR Nordjylland - se øvrige deltagere på bagsiden. Seminar x 3 – de samme som om formiddagen Byrødderne spiller op Tak for i dag 1

Del indhold